Karrierat më të përshtatshme për njerëzit me llojin e personalitetit ISFJ

Ekipi i Busullës

153 artikuj

125 ndjekës

9. personality

Kuptimi i personalitetit tuaj dhe mënyra si reagoni në një ambient që ju rrethon, mund të ju ndihmojë në zgjedhjen e profesionit të duhur. Hapi i parë për të gjetur një profesion që i përshtatet personalitetit tuaj, është vetëdija për tiparet individuale të karakterit. Kështu, ju mund të përfitoni nga talentet tuaja dhe njëkohësisht të përmbusheni nga profesioni që e keni zgjedhur. Duke i kuptuar karakteristikat e personalitetit tuaj, ju mund të kërkoni profesione të ndryshme që janë më të përshtatshme për ju.

Këto lloje të personaliteteve janë:

 • INFP- introverzioni, intuita, ndjenjat dhe perceptimi;
 • ISFJ- introverzioni, perceptimi me shqisa, ndjenjat dhe gjykimi;
 • INTP - introverzioni, intuita, mënyra e të menduarit dhe gjykimi;
 • ENTP- ekstroverzioni, intuita, ndjenjat dhe perceptimi;
 • ESFJ- ekstroverzioni, perceptimi me shqisa, ndjenjat dhe gjykimi.

    Është e rëndësishme të dini llojin e personalitetit tuaj në mënyrë që ta keni më të lehtë të gjeni profesionin që ju preferoni të punoni, e t’i evitoni punët që ju bëjnë të ndiheni jo rehat.

    Nëse dëshironi të dini llojin e personalitetit tuaj, linku më poshtë do të ju ndihmojë më shumë: 

http://www.quistic.com/personality-type/test 

Personaliteti ISFJ

    ISFJ përbëhet nga këto karakteristika: introverzioni, perceptimi me shqisa, ndjenjat dhe gjykimi. Individët me këtë lloj të personalitetit janë shumë besnik, të kujdesshëm, punëtorë dhe nuk janë të kënaqur deri sa një punë të jetë e përfunduar. Ata përpiqen të punojnë shumë dhe të bëjnë atë që të tjerët presin prej tyre. Një punë ideale për personalitetet ISFJ përfshin detyra të përcaktuara mirë, gjë që ua mundëson atyre të arrijnë rezultate konkrete.

Nëse personaliteti juaj ngjason me karakteristikat e personalitetit INTJ, atëherë duhet t'i merrni parasysh profesionet e radhitura me poshtë:    

Art dhe Shkenca shoqërore

 • Biblotekist/-e;
 • Historian/-e;
 • Dizajner/-e.

Media

 • Administrator/-e i IT-së;
 • Fotograf/-e;
 • Redaktor/-e i/-e filmave.

Biznes/Financa/Menaxhment

 • Menaxher/-e i/e zyreve;
 • Specialist/-e i/e burimeve njerëzore;
 • Ekspert/-e  i/e sigurimeve;
 • Menaxher/-e i/e pasurive të patundshme.

Edukim dhe kujdes shëndetësor

 • Mësues/-e i shkollave fillore;
 • Administrues/-e i/e shkollës;
 • Optometrist/-e;
 • Kirurg/-e.

Ndërtimtari/arkitekturë/inxhinieri

 • Elektricist/-e;
 • Hidraulik/-e;
 • Zdrukthëtar/-e;
 • Inxhinier/-e i/e mjedisit;
 • Inxhinier/-e i/e shëndetit dhe sigurisë.

Cilat lloje të profesioneve ISFJ-të duhet të ju shmangen?

 • Menaxher/-e i/-e shitjeve;  
 • Udhëzues/-e i/e udhëtimeve;
 • Zjarrfikës/-e;
 • Recepsionist/-e;
 • Ekonomist/-e;
 • Menaxher/-e i/e marketingut;
 • Kamarier/-e;
 • Aktor/-e;
 • Kimist/-e.

Referencat:

https://www.fiscaltiger.com/isfj-personality-traits-career-matches-jobs-avoid/

https://www.indeed.com/career-advice/finding-a-job/best-careers-for-isfj-personalities?from=careeradvice-USNdrysho fjalëkalimin

Password c1c080deb443f2949c8d26a914258320a0d5d8d215495b0a334288ca10721db0

Ju lutem, ndërroni fjalëkalimin për të qenë
Busulla juaj më e sigurtë.

Fjalekalimi nuk pershtatet