Karrierat më të përshtatshme për njerëzit me llojin e personalitetit INTJ

Ekipi i Busullës

184 artikuj

238 ndjekës

Intp 560

Kuptimi i personalitetit tuaj dhe mënyra si reagoni në një ambient që ju rrethon, mund të ju ndihmojë në zgjedhjen e profesionit të duhur. Hapi i parë për të gjetur një profesion që i përshtatet personalitetit tuaj, është vetëdija për tiparet individuale të karakterit. Kështu, ju mund të përfitoni nga talentet tuaja dhe njëkohësisht të përmbusheni nga profesioni që e keni zgjedhur. Duke i kuptuar karakteristikat e personalitetit tuaj, ju mund të kërkoni profesione të ndryshme që janë më të përshtatshme për ju.

Këto lloje të personaliteteve janë:

 • INFP- introverzioni, intuita, ndjenjat dhe perceptimi;
 • ISFJ- introverzioni, perceptimi me shqisa, ndjenjat dhe gjykimi;
 • INTP - introverzioni, intuita, mënyra e të menduarit dhe gjykimi;
 • ENTP- ekstroverzioni, intuita, ndjenjat dhe perceptimi;
 • ESFJ- ekstroverzioni, perceptimi me shqisa, ndjenjat dhe gjykimi.

Është e rëndësishme të dini llojin e personalitetit tuaj në mënyrë që ta keni më të lehtë të gjeni profesionin që ju preferoni të punoni, e t’i evitoni punët që ju bëjnë të ndiheni jo rehat.

Nëse dëshironi të dini llojin e personalitetit tuaj, linku më poshtë do të ju ndihmojë më shumë:

http://www.quistic.com/personality-type/test

Personaliteti i INTJ

INTJ përbëhet nga këto karakteristika: introverzioni, intuita, mënyra e të menduarit dhe gjykimi. Personat me këtë personalitet janë të udhëhequr nga arsyeja dhe logjika. Diçka që duhet të përmendet është se këta persona janë gjithmonë të etur për dije. INTJ-të kanë vetëbesim dhe gjithmonë tentojnë të ndryshojnë veten dhe botën përreth. Edhe përkundër vetëbesimit të tyre, ata nuk ndihen rehat kur janë në grupe të mëdha me njerëz që nuk i njohin. Personat me personalitetin INTJ preferojnë që të flasin rreth ideve, në vend që të flasim për tema sipërfaqësore.

Talenti i tyre për t’i identifikuar mundësitë, si dhe të qenurit të aftë për hulumtim analitik, i bën ata të shkathët në zgjidhjen e problemeve. Këta persona mund ta kenë të vështirë t’i kuptojnë njerëzit që mbështesin vendimet e tyre në emocione. INTJ-të kanë aftësi të parafytyrojnë ide komplekse dhe t’i shndërrojnë ato ide në realitet.

Nëse personaliteti juaj ngjason me karakteristikat e personalitetit INTJ, atëherë duhet t'i merrni parasysh profesionet e radhitura me poshtë:

Art dhe Shkenca shoqërore

 • Regjisor/-e ;
 • Muzikant/-e;
 • Skenarist/-e.

Biznes dhe Teknologji

 • Menaxher-/e i/e produktit;
 • Menaxher/-e i/e marketingut;
 • Zhvillues/-e i/e softuerit.

Financa

 • Këshilltar/-e i/e financave;
 • Kontabilist/-e;
 • Auditor/-e;
 • Ekonomist/-e.

Edukim dhe Juridik

 • Mësues/-e;
 • Profesor/-eshë;
 • Administrator/-e i/e shkollës;
 • Avokat/-e.

Shëndetësi

 • Trajner/-e personal/-e;
 • Psikiatër/-e;
 • Fizioterapist/-e.

Cilat lloje të profesioneve INTJ-të duhet tu shmangen?

 • Agjent/-e i/e patundshmërisë;
 • Polic/-e;
 • Kujdestar/-e i/e fëmijëve.

Referencat:

https://www.indeed.com/career-advice/finding-a-job/best-careers-for-intj-personalities?from=careeradvice-US


Shkarko PDF