Cilat janë përparësitë e të studiuarit në universitete publike?

Ekipi i Busullës

155 artikuj

171 ndjekës

4. graduation

    Disa arsye të rëndësishme përse duhet ta konsiderojmë mundësinë e të studiuarit në universitete publike janë:

  • Kosto më e ultë

    Kostoja e shkollimit në universitetet publike është gjithmonë më e ultë në krahasim me kolegjet.

  • Universitetet publike krijojnë më shumë hapësirë për liri dhe pavarësi

    Studentët në universitete publike marrin vendime për vetveten dhe mësojnë se si të bëhen më të pavarur.

  • Universitetet publike bëjnë që studentët të jenë më të mirë në paraqitje

    Zakonisht këto universitete kanë numër më të madh të studentëve sesa kolegjet private, duke mundësuar që ata të takojnë studentë të personaliteteve të ndryshme dhe të jenë më të ekspozuar.

  • Universitetet publike ofrojnë atmosferë konkurruese

    Universitetet e mëdha publike kanë tendencë për të nxitur konkurrencën. Kur studentët vazhdimisht përpiqen të punojnë më mirë se kolegët e tyre, si institucioni ashtu edhe trupi studentor rriten më shumë. Hulumtimi arrin nivele të reja dhe studentët diplomohen me nota të larta dhe kredenciale.

Referencat:

http://www.gocollege.com/options/public-schools/

https://www.collegeraptor.com/find-colleges/articles/college-search/10-reasons-to-attend-a-public-college-or-university/


Ndrysho fjalëkalimin

Password c1c080deb443f2949c8d26a914258320a0d5d8d215495b0a334288ca10721db0

Ju lutem, ndërroni fjalëkalimin për të qenë
Busulla juaj më e sigurtë.

Fjalekalimi nuk pershtatet