Cili shtet evropian ofron shkollim më të mirë?

Ekipi i Busullës

184 artikuj

242 ndjekës

4. europe

    Universitetet evropiane zënë mbi 40% të universiteteve më të mira në botë.

    Në Mbretërinë e Bashkuar është Universiteti i Oksfordit që zë vendin e parë në Evropë. Po ashtu, 92 universitete tjera në Mbretërinë e Bashkuar janë pjesë e universiteteve më të mira në Evropë. Gjermania është vendi tjetër më i përfaqësuar evropian me 44 institucione, shumë prej të cilëve janë në top 100 universitetet evropiane.

    Në mesin e universiteteve në kontinentin e Evropës, institucioni zviceran ETH Zürich - Instituti Federal Zviceran i Teknologjisë në Cyrih arrin gradën më të lartë duke e bërë atë të rradhitet në pesë vendet e para evropiane dhe në top 10-shën botërore të universiteteve në vitin 2018.

    10 universitetet më të mira evropiane përfshijnë universitetet e Mbretërisë së Bashkuar, Zvicrës, Gjermanisë dhe Suedisë. Sidoqoftë, universitetet në Mbretërinë e Bashkuar marrin shumicën e pikëve.

    Rrjedhimisht, 5 universitet më të mira në Evropë janë:

  1. Universiteti i Oksfordit;
  2. Universiteti i Kembrixhit;
  3. Kolegji Imperialist i Londrës;
  4. ETH Cyrih – Instituti Federal i Teknologjisë në Cyrih;
  5. Kolegji Universitar i Londrës (UCL).

Referencat:

https://www.independent.co.uk/news/education/the-19-best-universities-in-europe-a7326396.html

https://www.youtube.com/watch?v=JS1wFzPMzas


Shkarko PDF