Bukepjekes

Furrtar/-e

Shkollimi

Shkolle e mesme profesionale

Aktualiteti

Mesatarisht

FUSHA E EDUKIMIT

Ushqim, Hoteleri, Turizëm

Paga

300 - 500

IVAP

I

0%

V

0%

A

0%

P

0%

Përmbledhja

Furrtarët bëjnë përgatitjen e llojeve të ndryshme të bukës, ëmbëlsirave, e biskotave të ndryshme.

Aktivitetet

  • Përgatitja e bukës, ëmbëlsirave, biskotave, pastave, byrekëve
  • Kombinimi i përbërëseve duke përdorur duart apo makineritë
  • Pjekja e ëmbëlsirave/bukës
  • Dekorimi i produkteve
  • Monitorimi i temperaturave të furrës

Njohuritë dhe shkathtësitë
që kërkohen

  • Aftësi dhe përshtatje në punë ekipore
  • Aftësi të përgatitjes së recetave
  • Të ndjejnë kënaqësi në përgatitjen e ushqimit
  • Të posedojnë higjienë të lartë personale
  • Të jenë të kujdesshëm dhe të saktë

Kushtet e punës

Furrtarët punojnë orëve të vona të natës apo herët në mëngjes që të bëjnë përgatitjen e bukës për ditën e ardhshme. Ata punojnë në ambiente të mbyllura, me temperatura të larta dhe lagështi të madhe të ajrit.

Veglat e punës

Veglat e punës së furrtarit dallojnë nga vendi i punës, por ato më baziket  janë, sita, mikseri, furrat e ndryshme, t’ holluesi i brumit, thikat e ndryshme etj.    

Shkollimi dhe trajnimet e domosdoshme

Profesioni i furrtarit mësohet në shkollat e mesme profesionale ose përmes edukimit jo-formal, p.sh. trajnimit në vendin e punës.

Sugjero

Question icon 1a89e6e96d075823879c42a7031c658cf904d9a446aae9526f8ca1af79bda115

Cila është ideja juaj?


Deshironi të korigjoni ose shtoni diqka?

Ndrysho fjalëkalimin

Password c1c080deb443f2949c8d26a914258320a0d5d8d215495b0a334288ca10721db0

Ju lutem, ndërroni fjalëkalimin për të qenë
Busulla juaj më e sigurtë.

Fjalekalimi nuk pershtatet