Humorist

Humorist/-e

Shkollimi

Shkolle e mesme profesionale

Aktualiteti

Mesatarisht

FUSHA E EDUKIMIT

Art, Muzikë

Paga

450 - 650

IVAP

I

0%

V

0%

A

0%

P

0%

Video player f5063d6e0c59efaf9c3956886495753a8bdf13f1e17c6ce0d0da7a1c838da2b3

Përmbledhja

Humoristët janë artist në skena apo televizione, aktet performuese të të cilëve kanë për qëllim ti bëjnë njerëzit të qeshin duke u treguar shaka, ndodhi qesharake apo duke imituar personalitete te famshme.  

Aktivitetet

  • Shkrimi i skeqeve humoristike
  • Krijimi i kontakteve me agjentët dhe producentët
  • Marrja pjesë në audicione
  • Performimi në shfaqjet zbavitëse dhe tregimi i historive qesharake
  • Përgatitja për shfaqje të drejtpërdrejta apo të filmuara

Njohuritë dhe shkathtësitë
që kërkohen

  • Të kenë sens humori
  • Të kenë talent dhe imagjinatë
  • T’i pranojnë reagimet mbi performancën artistike
  • Të performojnë live
  • Të argëtojnë audiencën

Kushtet e punës

Kushtet e punës për humoristët ndryshojnë varësisht nga vendi i punës. Vendet e tyre të punës mund të jenë klubet e natës, studiot televizive apo skenat teatrale.  Humoristët zakonisht punojnë të pavarur. Orari i punës ndryshon varësisht prej projekteve që kanë, kjo punë kërkon angazhim edhe gjatë mbrëmjeve, fundjavave dhe festave.

Veglat e punës

Humoristët përdorin muzikë dhe veshje të përshtatshme për performancat e tyre, varësisht nga shfaqja.

Shkollimi dhe trajnimet e domosdoshme

Për tu bërë humorist nuk nevojitet ndonjë edukim formal. Për këtë profesion kërkohet talent, pasion dhe përkushtim i jashtëzakonshëm. Megjithatë ky profesion mund të perfeksionohet me ndjekjen e trajnimeve profesionale.

Sugjero

Question icon 1a89e6e96d075823879c42a7031c658cf904d9a446aae9526f8ca1af79bda115

Cila është ideja juaj?


Deshironi të korigjoni ose shtoni diqka?

Ndrysho fjalëkalimin

Password c1c080deb443f2949c8d26a914258320a0d5d8d215495b0a334288ca10721db0

Ju lutem, ndërroni fjalëkalimin për të qenë
Busulla juaj më e sigurtë.

Fjalekalimi nuk pershtatet