Infermier/-e i/e përgjithshëm/-me

Shkollimi

Universitare

Aktualiteti

Mesatarisht

Shkollimi

Mjekësi

Paga

300 - 400

IVAP

I

0%

V

0%

A

0%

P

0%

Përmbledhja

Infermieret e kujdesit të përgjithshëm ofrojnë shërbime shëndetësore për të gjithë pacientët në nevojë duke siguruar mbështetje fizike dhe psikologjike për pacientët, miqtë dhe familjet. Ata punojnë nën mbikëqyrjen dhe mbështetjen e mjekëve dhe specialistëve së dhe të tjerë.

Aktivitetet

 • Dhënia e ndihmës së parë në situata emergjente
 • Matja e temperaturës dhe shtypjes së gjakut dhe sigurimi i kujdesit për pacient para dhe pas operacioneve
 • Pastrimi i plagëve dhe aplikimi i fashave kirurgjikale
 • Zhvillimi dhe zbatimi i planeve për trajtim në bashkëpunim me profesionistët e tjerë të shëndetit
 • Monitorimi dhe administrimi i medikamenteve dhe infuzioneve
 • Mbikëqyrja e stafit të ri dhe këshillimi i tyre
 • Mbajtja e të dhënave për pacientë
 • Informimi i pacientëve dhe familjeve për gjendjen e pacientit dhe trajtimit etj.

Njohuritë dhe shkathtësitë
që kërkohen

 • Të kenë kod të lartë të etikës
 • Të kenë aftësi të mira në komunikim dhe dëgjim
 • Të kenë durim, pjekuri dhe nivel të lartë të profesionalizmit
 • Të kenë një qëndrim mbështetës dhe që tregon ndjeshmëri për dhimbjen dhe vuajtjen e pacientit
 • Të kenë fleksibilitet dhe aftësi për tu përshtatur
 • Të kenë qëndrueshmëri dhe forcë fizike etj.

Kushtet e punës

Infermierët punojnë në spitale, klinika publike dhe private, shtëpi apo mjedise të tjera që ofrojnë shërbime për pacientët në nevojë. Prej tyre kërkohet të mbajnë mjedisin e punës të sigurt dhe të sterilizuar. Uniforma është e domosdoshme. Infermierët punojnë me ndërrime që nënkupton punë edhe  gjatë vikendeve dhe festave publike.

Veglat e punës

Infermierët e përgjithshëm përdorin pajisje mjekësore si ato për matjen e shtypjes së gjakut, ekogramit, termometra, pajisje për monitorim të oksigjenit, shiringa etj. Ata gjithashtu mund të administrojnë medikamente, vaksina dhe injeksione. Infermierët përdorin formularë për të ruajtur historinë mjekësore të pacientëve.

Shkollimi dhe trajnimet e domosdoshme

Që të bëheni infermier i pediatrisë duhet të përfundohen studimet Bachelor në degën e infermierisë.

Sugjero

Question icon 1a89e6e96d075823879c42a7031c658cf904d9a446aae9526f8ca1af79bda115

Cila është ideja juaj?


Deshironi të korigjoni ose shtoni diqka?

Ndrysho fjalëkalimin

Password c1c080deb443f2949c8d26a914258320a0d5d8d215495b0a334288ca10721db0

Ju lutem, ndërroni fjalëkalimin për të qenë
Busulla juaj më e sigurtë.

Fjalekalimi nuk pershtatet