Kiropraktikues/-e

Shkollimi

Universitare

Aktualiteti

Mesatarisht

FUSHA

Mjekësi

Paga

800 - 900

IVAP

I

0%

V

0%

A

0%

P

0%

Përmbledhja

Kiropraktikuesit diagnostikojnë dhe trajtojnë pacientët që kanë probleme në sistemin nervor dhe skeletor pa pasur nevojë për ndërhyrje kirurgjike ose barna. Kjo arrihet duke tërhequr eshtrat dhe duke stimuluar regjionet rikuperuese të trupit.

Aktivitetet

  • Diagnostikimi i shkaktarëve
  • Identifikimi i gjendjes sipas rrezeve rëntgen
  • Aplikimi e chiro-praktikës te pacientët në nevojë

Njohuritë dhe shkathtësitë
që kërkohen

  • Të kenë nivel të mirë zhdërvjelltësie dhe fizik të mirë  
  • Të jenë kurioz mbi shkencat shëndetësore
  • Të kenë kënaqësi të punojnë me njerëzit  
  • Të kenë aftësi të mira ndër-personale  
  • Të jenë të aftë të punojnë dhe mendojnë si të pavarur

Kushtet e punës

Kiropraktikuesit në përgjithësi punojnë me orar të rregullt, nga e hëna në të premte. Sido që të jetë, mund t’u kërkohet të punojnë edhe në mbrëmje dhe gjatë vikendit. Shumica e kiropraktikuesëve punojnë në spitale, ordinanca private ose qendra të komunitetit. Disa prej tyre kryejnë punë edhe privatisht sipas kërkesave të klientëve. 

Veglat e punës

Kiropraktikuesit duhet të jenë të aftë të lexojnë rezultatet e rrezeve rëntgen dhe të diagnostifikojnë rezultatet. Gjithashtu, mund tu kërkohet të përdorin pajisje të ultratingujve.

Shkollimi dhe trajnimet e domosdoshme

Kiropraktikuesit duhet të kenë diplomë nga ndonjë kolegj i akredituar për kiropraktikë dhe të kaloj testin nga NBCE (Bordi Kombëtar i Ekzaminerëve të Kiropraktikës).

Sugjero

Question icon 1a89e6e96d075823879c42a7031c658cf904d9a446aae9526f8ca1af79bda115

Cila është ideja juaj?


Deshironi të korigjoni ose shtoni diqka?

Ndrysho fjalëkalimin

Password c1c080deb443f2949c8d26a914258320a0d5d8d215495b0a334288ca10721db0

Ju lutem, ndërroni fjalëkalimin për të qenë
Busulla juaj më e sigurtë.

Fjalekalimi nuk pershtatet