Lucky

Model/-e

Shkollimi

Shkolle e mesme profesionale

Aktualiteti

Mesatarisht

FUSHA E EDUKIMIT

Shërbime

Paga

350 - 600

IVAP

I

0%

V

0%

A

0%

P

0%

Video player f5063d6e0c59efaf9c3956886495753a8bdf13f1e17c6ce0d0da7a1c838da2b3

Përmbledhja

Modelët pozojnë për fotografë, gazetarë dhe para një audience në shfaqjet e modës dhe shfaqje private për të promovuar produkte të tilla si pajisje, rroba dhe kozmetikë. Ata mund të pozojnë për fotografi ose si subjekt për skulptura, piktura apo ndonjë aktivitet tjetër kreativ.

Aktivitetet

 • Promovimi i produkteve dhe shërbimeve duke pozuar për fotografët dhe artistët
 • Aplikimi i grimit, rregullimi i flokëve dhe veshjes për të përmirësuar dukjen
 • Bashkëpunimi me fotografë, stilistë, profesionistë të grimit, drejtorë të modës, prodhues të modës dhe modelë të tjerë për të arritur pamjen e dëshiruar
 • Demonstrimi dhe përgjigjja e pyetjeve të klientëve në lidhje me produktet ose shërbimet
 • Ecja nëpër pasarelë për të demonstruar karakteristikat e rrobave për spektatorë
 • Grumbullimi i informacioneve nga agjentët në lidhje me pagesën, thirrjet dhe eventet.

Njohuritë dhe shkathtësitë
që kërkohen

 • Të kenë shkathtësi të pozojnë para aparatit fotografik
 • Të kenë shkathtësi të zhvillojnë një rrjet profesional
 • Të kenë njohuri për teknikat e grimit
 • Të kenë njohuri për fotografinë
 • Të jenë të aftë të promovojnë veten
 • Të jenë të aftë të bashkëpunojnë me stafin e produksionit, departamentin e kostumeve dhe grimit.

Kushtet e punës

Modelët punojnë në studiot e fotografisë, dyqanet e modës, studiot televizive dhe jashtë në natyrë në kushte të ndryshme të motit, si plazhet, zonat industriale etj. Ata mund të punojnë me orar të zgjatur dhe të parregullt, gjatë fundjavave dhe mbrëmjeve. Modelëve iu kërkohet rregullisht të udhëtojnë për punë.

Veglat e punës

Modelët punojnë me veshje të modës dhe aksesorë. Ata duhet të kenë njohuri mbi kozmetikën, produktet e bukurisë, produktet për kujdesin e flokëve, mjetet e fitnesit, etj. Ata gjithashtu përdorin kompjuterë, telefona celularë dhe planifikues për të qenë në rrjedha me punën e tyre.

Shkollimi dhe trajnimet e domosdoshme

Për t'u bërë një model, nuk nevojitet edukim formal. Megjithatë, ju duhet të krijoni një portfolio që tregon arritjet dhe potencialin tuaj para agjencive ose klientëve.

Sugjero

Question icon 1a89e6e96d075823879c42a7031c658cf904d9a446aae9526f8ca1af79bda115

Cila është ideja juaj?


Deshironi të korigjoni ose shtoni diqka?